WeMind - Mielen hyvinvoinnin edelläkävijä jo vuodesta 2007

WeMind sai alkunsa Ruotsissa vuonna 2007. Taustalla oli halu uudistaa ja kehittää mielenterveysalaa. Ruotsin WeMind onkin jo kasvanut Ruotsin suurimmaksi yksityiseksi mielenterveysalan toimijaksi. WeMind Suomi aloitti toimintansa vuodenvaihteessa 2023 ja se toimii nyt alan edelläkävijänä Suomessa. Toimisto sijaitsee Helsingin keskustassa.

WeMind on lähtöisin Ruotsista

Ruotsin WeMindin perustaja Urban Pettersson Bargo sai ensikosketuksen psykiatriaan jo lapsena, kun hänen perheenjäsenensä sai nuorena psykiatrisen diagnoosin ja tarvitsi terveydenhuollon jatkuvaa tukea. Urbanin perhe sai kuitenkin huomata, että tarvittaviin hoitoihin oli vaikea päästä ja hoitojen tehosta ja saatavuudesta oli ristiriitaista tietoa.

Urbanin turhautuminen omaisen roolissa muuttui lopulta teoiksi. Vuonna 2007 hän perusti WeMindin. Visiona oli luoda vastaanotto, jossa sekä potilas että omainen voivat olla varmoja siitä, että hoidot ja terapiat ovat maailman huippuluokkaa ja todettu tieteellisen näytön pohjalta tehokkaiksi. 

Tällä hetkellä WeMind on Ruotsin suurin yksityinen psykiatrian tutkimus- ja hoitopalveluiden tuottaja. Nyt WeMind on tullut myös Suomeen!

WeMind Suomi aloittaa toimintansa 2023

WeMind Suomi avasi ovensa vuodenvaihteessa 2023. Ohessa WeMind Suomen toimitusjohtajan Juulia Järvdiken esittäytyminen: 

”Nimeni on Juulia Järvdike ja olen syntynyt ja kasvanut aikuisikään saakka Suomessa, Vihdin Nummelassa. Lapsuusvuosina kamppailin oppimisvaikeuksien kanssa. Muistan hyvin, kuinka minulla oli vaikeuksia sopeutua ympäristön vaatimuksiin. Kovasta yrittämisestä huolimatta en selvinnyt kokeista ja koulun asettamista tavoitteista, joten turhauduin. Kun viimein pääsin kosketuksiin erilaisten tukien ja hoitomuotojen kanssa, en tuntenut saavani sellaista apua, jota tarvitsin. Vasta aikuisiällä ymmärsin, ettei koulumenestys ja älykkyys ole sama asia.

Kokemusteni kautta syntyi halu auttaa muita, sekä lapsia että aikuisia, jotka kamppailevat samojen ongelmien kanssa. Olen asunut valtaosan aikuisuudestani Ruotsissa, jossa opiskelin psykologiksi. Kiinnostuin jo opintojeni aikana WeMindin visiosta – uudistaa ja kehittää psykiatrian palveluita, samanaikaisesti sekä tehokkaiksi ja laadukkaiksi, että asiakkaan aidosti kohtaavaksi. WeMind perheeseen tulin mukaan tammikuussa 2016 ja olen työskennellyt tutkittuun näyttöön perustuvien hoitoprosessien kehittämiseksi ja muun muassa perustanut WeMindin neuropsykiatrian yksikön. Kiinnostus palveluitamme kohtaan kasvaa jatkuvasti ja WeMindin kanssa tunnen olevani valmis uusiin haasteisiin.

Vuosien jälkeen on mukavaa palata Suomeen. Palatessani minulla on mukana myös WeMind ja tapamme työskennellä psykiatrian parissa. Tästä olen ylpeä ja uskon vahvasti, että meille ja laadukkaille palveluillemme on paikkansa myös Suomen mielenterveysalalla.”

 

Juulia Järvdike
Toimitusjohtaja
WeMind Suomi

WeMindin arvoihin kuuluvat inhimillisyys ja tutkitusti tehokkaat hoidot

Laadukkaiden psykologipalveluiden saatavuus on koko yhteiskuntaa koskeva asia. Suurimpaan osaan psykiatrisista ongelmista on nykyään tarjolla tutkitusti tehokasta hoitoa. Meidän arvoihimme kuuluu yksilöä kunnioittava kanssakäyminen ja keskitymme tarjoamaan ensisijaisesti vain tutkitusti tehokkaita hoitoja. Lue lisää arvoistamme.