Lasten ja nuorten mielenterveyspalvelut

WeMind Suomen psykologeilla on monipuolista kokemusta lasten, nuorten ja perheiden kanssa työskentelystä. Tarjoamme apuamme nopeasti ja ilman lähetettä. 

Lapsen ja nuoren mielen hyvinvointi vaikuttaa koko perheeseen

On tärkeää reagoida aikaisessa vaiheessa lapsen tai nuoren psykologisiin tai neuropsykiatrisiin haasteisiin, koska pitkittyessään ongelmat voivat kasautua ja muuttua yhä haastavammiksi. WeMindilta saat näyttöön perustuvaa tukea jonottamatta ja joskus jo muutama tapaaminen riittää. 

Me WeMindilla tuemme sekä lapsen ja nuoren että koko perheen hyvinvointia. Keskeisessä osassa lasten ja nuorten hoitoa on hänen lähipiirinsä. Siten pyrimmekin tarjoamaan tietoa ja tukea lapsen tai nuoren vahvuuksista sekä kehitysalueista hänestä huolehtiville aikuisille. 

Palvelumme lapsille ja nuorille

Tarjoamme tukea lapsille, nuorille ja perheille esimerkiksi seuraavanlaisissa tilanteissa:

  • käytösongelmat
  • pelkotilat
  • masennus- ja ahdistusoireet
  • oppimisvaikeudet ja koulunkäynnin haasteet
  • sosiaalisten suhteiden pulmat
  • sukupuoli- tai seksuaali-identiteettiin liittyvät kysymykset
  • vanhemmuuden ja kasvatuksen tuki
  • muut kasvun ja kehityksen haasteet

 

Psykologin tutkimukset

Psykologin tutkimus lisää ymmärrystä yksilön vahvuuksista ja heikkouksista sekä antaa laaja-alaista kuvaa yksilön tiedonkäsittelystä ja toiminnasta eri ympäristöissä. Tutkimusten jälkeen voidaan usein paremmin suunnitella esimerkiksi koulun tukitoimia tai jatkokuntoutuksia tilanteen helpottamiseksi.  

Suppea tutkimus (n. 3–5 h) 750 e  

Suppealla psykologin tutkimuksella voidaan selvittää esimerkiksi sitä, mistä lapsen tai nuoren kouluvaikeudet johtuvat. Tutkimukseen sisältyy kognitiivisten valmiuksien ja mahdollisten oppimisvaikeuksien arviointi eri testimenetelmien, haastattelujen ja kyselylomakkeiden avulla, sekä suullinen ja kirjallinen palaute tutkimustuloksista suosituksineen.  

Laaja tutkimus (n. 6–8 h) 1480 e 

Laaja psykologin tutkimus sisältää suppean tutkimuksen sisältöjen lisäksi tarkempaa ja laaja-alaisempaa selvitystä esimerkiksi neuropsykiatristen häiriöiden (kuten ADHD ja autismin kirjo) mahdollisuudesta. 

 

Sinun ei tarvitse itse arvailla kuuluuko ongelmanne hoitojemme piiriin. Ensimmäisten käyntien aikana käymme läpi sekä ongelmakohdat että mahdolliset hoitosuositukset. Jos sinulla on kysymyksiä lasten ja nuorten mielenterveyspalveluista WeMindilla, ota yhteyttä puhelimitse 010 233 7000. 

Varaa aika

Voit varata ajan kätevästi suoraan ajanvaraussivultamme.